+3620/2127576 kivitelezes@inoxhun.hu Héfő - Péntek: 09:00 - 17:00

Blog - Kerítés gyártás és ami mögötte van

Úszó- és tolókapuk

Kapuk birodalma

A városi élet zaja helyett egyre többen választják a vidéki környezet nyugalmát. A vidéki házak arculatának meghatározó eleme a magánterület határait jelölő kerítés és a ki-bejárás lehetőségét megteremtő kapu.

Legtöbbször helyszín és költségvetés függvénye, hogy számunkra melyik típusú kapu lehet az ideális választás, de kapupreferenciánk meghatározása előtt érdemes az esztétikus és praktikus szempontokat is mérlegelni.

A felülmúlhatatlanul elegáns kétszárnyú kapu

Ha a kapuk és az elegancia társítására gondolunk, minden kétséget kizáróan az impozáns kétszárnyú kapu lesz az első gondolatunk. Valószínűleg már a filmek világából tudatunkba vésődött a kép, amikor a gazdag üzletember méregdrága luxusautójából kikönyökölve várja, hogy az otthonát díszítő kapu méltóságteljesen széttárja szárnyait.

Valóban szemet gyönyörködtető és fenséges látvány, amikor egy kétszárnyú kapu megnyitja előttünk az utat, ezért mindenképpen ajánlott azok számára, akik az esztétikai szempontokat helyezik előtérbe. Egy elegáns kivitelezésű, megfelelően kezelt kovácsoltvas elemekből álló kétszárnyú kapu a hozzá passzoló kovácsoltvas kerítéssel még lenyűgözőbb stílusharmóniát alkot.

Pragmatikus nézőpontból a kétszárnyú kapu kizárólagos megoldást jelent, ha a kapu mellett külön bejárati kapu is található, hiszen ebben az esetben egy oldalra nyíló úszó- vagy tolókapu eltorlaszolná a bejáratot, és ellehetetlenítené az oldalsó, kapumozgató elemek telepítését. Szintén a kétszárnyú típus mellett szól, hogy kivitelezése költségkímélőbb, mint az úszókapué, és gyorsabban is nyílik, mint amaz.

Csúcstechnika és praktikum: az úszó- és tolókapu

Az úszókapuk néhány évvel ezelőtt nagy népszerűségre tettek szert köszönhetően annak a tendenciának, hogy a bejárók tere egyre szűkült. Ez sok esetben kizárta a kétszárnyú kapu telepítésének lehetőségét, míg az úszó- és tolókapuk az oldalmozgás miatt ideális választásnak bizonyultak.

A tolókapu tulajdonképpen az úszókapu egyszerűbb változata. Mindkét típus oldalirányban mozog, a lényegi különbség köztük, hogy a tolókapu egy alsó vagy felső sín segítségével „közlekedik”, és helyigénye kisebb, mint az úszókapué, amely látható sínek nélkül, szinte lebeg vagy úszik a levegőben. Valójában egy belső sín biztosítja a mozgását.

Az úszó- és tolókapuk korszerű megoldásként vonultak be a köztudatba, és bár az elegancia kevésbé jellemző rájuk, egy stílusos és modern WPC kerítéssel kiegészítve a mai kor esztétikájának kiváló példái.

Javukra írható ezen túl számos praktikus részlet, amit nem árt figyelembe venni. Egyrészt hosszú távon problémamentes működést biztosítanak, és stabil motorrögzítési pontokkal rendelkeznek. Másrészt kevésbé helyigényesek, tehát ha nincs elegendő hely a kétszárnyú kapu mozgásához, mindenképpen ezt a modellt javasolt választani.

Elérhetőségeink

Fa, WPC és kovácsoltvas kerítések:

Adatkezelési tájékoztató

Cookie-szabályzat

Hírlevél

Akciók, friss hírek, információk - értesüljön elsőként az aktualitásokról!

Közösség

Kövessen bennünket Facebookon!