+3620/2127576 kivitelezes@inoxhun.hu Héfő - Péntek: 09:00 - 17:00

Blog - Kerítés gyártás és ami mögötte van

Kovácsoltvas kerítés

A kerítés felületkezelésének lehetőségei

Kerítésének felületkezelése nem csupán esztétikai kérdés, a megfelelő eljárás hozzájárul az anyag tartósságához, évekkel is megnövelve annak élettartamát.

Cégünk két fajta felületkezelési technológiával foglalkozik: tűzihorganyzással és porszórással (más néven szinterezéssel). A tűzihorganyzás során az acélt felhevített cinkfürdőbe merítik, a felületén pedig vas-cink bevonat képződik, ami tartós védelmet biztosít az anyagnak.

Kerítésének felületkezelése nem csupán esztétikai kérdés, a megfelelő eljárás hozzájárul az anyag tartósságához, évekkel is megnövelve annak élettartamát. Cégünk két fajta felületkezelési technológiával foglalkozik: tűzihorganyzással és porszórással (más néven szinterezéssel).

A tűzihorganyzás során az acélt felhevített cinkfürdőbe merítik, a felületén pedig vas-cink bevonat képződik, ami tartós védelmet biztosít az anyagnak. Ezt az eljárást szoktuk ajánlani modern kerítések és egyéb kültéri acélszerkezetek esetében, hiszen itt kiemelten fontos, hogy a felület ellenálljon az időjárás hatásainak. A technológia további előnye, hogy - a porfestéssel együtt - kifejezetten környezetkímélő eljárás.

A kívánt színhatást a szinterezés technikájával lehet elérni, minek során elektrosztatikusan feltöltött porfestéket fújnak a fémszerkezetre, ami magához vonzza a festéket. A porfestékréteget ezután kemencében olvasztják a fémfelületre. Ez az eljárás tartós korrózióvédelmet biztosít bármilyen szerkezetnek, a rendelkezésre álló színpaletta pedig szinte végtelen választási lehetőséget tesz lehetővé.

A legjobb eredményt a két technológia kombinálásával érheti el, így garantált a tartós korrózióvédelem az Ön által választott színben. A tűzihorganyzás és a szinterezés együttesen történő alkalmazása esetén 15 év átrozsdásodási garanciát vállalunk a felületkezelt termékekre.

Amennyiben csupán szinterezett felületkezeléssel rendeli meg a szerkezetet, a hegesztési varratoknál, illetve olyan pontokon, ahol fedésben van 2 anyag, és a kettő közti felületet nem tudja befogni a szinterpor, megjelenhet felületi rozsdásodásból adódó minimális rozsdalékifolyás. Ez viszont közel sem jelenti az anyag átrozsdásodását! Ilyenkor könnyűszerrel, egy pici ecsetes javítószínnel megállítható a kifolyás. Csak szinterezett felületkezelés esetén az átrozsdásodási garancia 7 év.

További információkért keressen minket, várjuk jelentkezését!

Elérhetőségeink

Fa, WPC és kovácsoltvas kerítések:

Adatkezelési tájékoztató

Cookie-szabályzat

Hírlevél

Akciók, friss hírek, információk - értesüljön elsőként az aktualitásokról!

Közösség

Kövessen bennünket Facebookon!