+3620/2127576 kivitelezes@inoxhun.hu Héfő - Péntek: 09:00 - 17:00

Blog - Kerítés gyártás és ami mögötte van

Változatos mintázatok – a moderntől a kovácsoltvas korlátig

Változatos mintázatok – a moderntől a kovácsoltvas korlátig

Legyen szó modern acél vagy klasszikus kovácsoltvas változatról, a korlátok biztonságát és részben stílusát a pálcák elhelyezkedése határozza meg.

A pálcák a legtöbb esetben két módon kerülnek elhelyezésre: függőlegesen vagy a vízszintesen – utóbbi esetben, amennyiben lépcsőről van szó, és nem teraszról vagy erkélyről, pontosabb megfogalmazás, hogy az elhelyezés párhuzamosan a lépcső vonalával. A kettő megoldáson kívül természetesen még léteznek egyedi megoldások is, amikor különleges, speciális motívumokkal és mintázatokkal látják el a pálcákat, vagy aszimmetrikusan helyezik el azokat.

Függőleges mintázat

Úgy bel-, mint kültéren a legelterjedtebb megoldás a pálcák függőleges elhelyezése, legalábbis a lépcsők mentén elhelyezett hagyományos kovácsoltvas korlátok esetében ez a leggyakoribb változat. A tervezés során a lépcső magasságától, szögétől és egyéb tényezőktől függ, hogy milyen sűrűn helyezik el a pálcákat. Minél sűrűbben sorakoznak egymás mellett, annál nagyobb biztonságot nyújt a korlát a leeséssel szemben, ami különösen fontos szempont például a kisgyermekes családok esetében.

Vízszintes elhelyezés

Ezzel a megoldással gyakrabban találkozunk kültéri teraszokon vagy a beltéri galériákon, főleg, ha azok a letisztult dizájn jegyében készültek. Az egyszerű, modern, minimalista stílus kedvelői gyakran választják ezt a típust, ami anyagköltség tekintetében a kedvezőbb megoldások közé tartozik, ugyanakkor kisgyermekek vagy házi kedvencek mellett csak akkor garantál biztonságot, ha kellőképpen sűrűn helyezkednek el a pálcák – de általában pont ennek az ellenkezője jellemző.

Egyedi mintázatú korlátok

Akárcsak a kovácsoltvas kerítés, a kovácsoltvas korlát is kimondottan sok lehetőséget biztosít az egyedi elképzelések megvalósítására. Az előre gyártott elemek is széles választékban elérhetők, de egyedi elképzelések megvalósítására is lehetőséget nyújt ez remekül megmunkálható, örök értékeket képviselő alapanyag.

 

Elérhetőségeink

Fa, WPC és kovácsoltvas kerítések:

Adatkezelési tájékoztató

Cookie-szabályzat

Hírlevél

Akciók, friss hírek, információk - értesüljön elsőként az aktualitásokról!

Közösség

Kövessen bennünket Facebookon!