+3620/2127576 kivitelezes@inoxhun.hu Héfő - Péntek: 09:00 - 17:00

Blog - Kerítés gyártás és ami mögötte van

Milyen kerítést érdemes építeni?

Milyen kerítést érdemes építeni?

Mindenki tudja, akinek kertes háza van, hogy a kerítés a ház egyik legfontosabb eleme. A kerítés az, ami valójában megteremti otthonunk személyes szféráját, és egyben ez az az épületrész, amely talán a leginkább befolyásolja házunk hangulatát.

Lássuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni kerítésépítéskor.

Mérjük fel az igényeket

A kerítésépítés egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen igényünk van a privát szférára. Amennyiben teljesen ki szeretnénk zárni a külvilágot, úgy érdemes olyan kerítést építeni, amely kifejezetten magas, és nem engedi be a kíváncsi szemeket. Ha sokat használjuk a kertet sütögetésre, napozásra vagy bármilyen más tevékenységre, ez lehet a kényelmesebb megoldás. Ha azonban kertünk inkább reprezentációs célt szolgál, és inkább meg szeretnénk mutatni az arra járóknak, érdemesebb lehet nyitottabb kerítést választani.

Fa, kovácsoltvas vagy WPC kerítés

Miután mérlegeltük lehetőségeinket a ház kialakítása, az utcakép és az egyéni igényeink alapján, a különböző alapanyagok kínálta előnyöket is fontolóra kell vennünk. Amennyiben a klasszikus megoldásokat kedveljük, és szeretnénk, hogy nagyobb rálátás legyen a kertünkre, érdemes kovácsoltvas kerítést választani, míg a zártabb kertekhez a fa, illetve a WPC kerítést szokás választani.

  • Kovácsoltvas kerítés: rendkívüli előnye, hogy nagyon kreatív kivitelezést tesz lehetővé, és hosszú távon is számíthatunk tartós, deformációtól mentes kivitelére.
  • Fakerítés: a fa legtermészetesebb kerítés-alapanyag, amely kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal bír, így nem csak esztétikus megoldás, de igen praktikus is.
  • WPC kerítés: ha szereti a modern megoldásokat, és olyan kerítést keres, amelyre hosszú éveken keresztül is karbantartás nélkül lehet számítani, érdemes a műanyag és faforgács mixtúrájából készült WPC kerítéseket választani.

További tanácsadásra van szüksége, vagy már tudja is, milyen kerítést szeretne? Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Elérhetőségeink

Fa, WPC és kovácsoltvas kerítések:

Adatkezelési tájékoztató

Cookie-szabályzat

Hírlevél

Akciók, friss hírek, információk - értesüljön elsőként az aktualitásokról!

Közösség

Kövessen bennünket Facebookon!