+3620/2127576 kivitelezes@inoxhun.hu Héfő - Péntek: 09:00 - 17:00

Blog - Kerítés gyártás és ami mögötte van

Mivel díszítsük kovácsoltvas kerítésünket?

Mivel díszítsük kovácsoltvas kerítésünket?

A kovácsoltvas kerítések és kapuk nem véletlenül örvendenek töretlen népszerűségnek, hiszen klasszikus vonalaiknak köszönhetően szinte bármely lakóházhoz illenek.

Természetesen ugyanakkor ezek kialakítása is többféle lehet, így ízlés szerint megválasztható az is, hogy mi kerüljön a kerítés tetejére. Hiszen a díszítés kiemelkedően fontos.

Csúcsdíszek kovácsoltvas kerítésre

A kapu vagy a kerítés tetejére többféle díszítés is kerülhet, így íves vagy hullámos formák, és a különböző, szimmetrikus, geometrikus motívumok. A kerítés díszítése mindemellett kelthet természetesebb hatást is, így a virágos és leveles összeállítások is elterjedtek. A legnépszerűbb megoldások azonban mindmáig a rendezett, szabályos hatást keltő csúcsdíszkombinációk.

A csúcsdíszek ráhelyezhetők laposvasra, zártszelvényre vagy akár a kerítéspálcákra is, azonban fontos, hogy olyan méretű kovácsoltvas alapelemeket válasszunk, amelyek jól illeszkednek a kerítés vagy a kapu többi részének vastagságához.

Klasszikus vagy modern kerítést szeretnénk?

A csúcsdíszek lehetnek szúrósak, lándzsaszerűek, de akár tompábbak vagy gömbvégződésűek is. A megfelelő dísz kiválasztásakor a legfontosabb szempont minden esetben, hogy a kerítés végződése funkcionális legyen, tehát biztonságos védelmet nyújtson, ugyanakkor harmóniában legyen a kapu és a kerítés stílusával. Amennyiben a házhoz klasszikusabb formavilágú kerítés illik, úgy nyugodtan választhatunk gazdagon díszített megoldásokat, azonban ha a modern kerítést szeretnénk, érdemesebb kevesebb díszítőelemmel teremteni letisztultabb hatást.

Elérhetőségeink

Fa, WPC és kovácsoltvas kerítések:

Adatkezelési tájékoztató

Cookie-szabályzat

Hírlevél

Akciók, friss hírek, információk - értesüljön elsőként az aktualitásokról!

Közösség

Kövessen bennünket Facebookon!